اکبر قنبرپور در همایش یک روزه گمرک تخصصی فاوا که در این منطقه برگزار شد، با اشاره به اینکه استقرار این شرکت ها در راستای تبدیل شدن پیام به قطب اقتصاد دیجیتال است، تصریح کرد: در کنار استقرار واحدهای تولیدی، وجود گمرک البرز در این منطقه و برقرار بودن بخش ترانزیتی از دیگر مزیت های پیام است که می تواند راه تبدیل شدن پیام به قطب اقتصاد دیجیتال را هموار کند.
گمرک تخصصی فاوا در یک قدمی راه اندازی
قنبرپور با اشاره به مصوبه هیات وزیران مبنی بر راهاندازی گمرک تخصصی فاوا در منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام گفت: با توجه به فرصت ۶ ماهه برای راهاندازی این گمرک، اقدامات مرتبط با هدف تشکیل تمام اجزا و بخشهای مرتبط به منظور خدماترسانی هر چه بهتر به فعالان در حوزه فناوری های نوین از جمله آموزش نیروهای متخصص در دستور کار قرار گرفت.
وی استقرار آزمایشگاههای تخصصی و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام را از دیگر اقدامات برای راهاندازی گمرک تخصصی فاوا در این منطقه عنوان کرد و افزود: همچنین با هدف تکمیل شدن این زنجیره ایجاد انبارهای اختصاصی با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در روند اجرایی شدن قرار گرفته است.
برقراری پروازهای شنرن و دوبی
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام، برقراری پروازهای شنزن و دوبی به پیام را از دیگر فعالیت ها برای راه اندازی گمرک تخصصی فاوا در این منطقه عنوان کرد و گفت: به همین منظور مذاکراتی با ایرلاینها صورت گرفته که پیش بینی ما بر این است که پس از توافق با یک ایرلاین شاهد برگزاری هفتگی پروازها از دوبی به پیام و بالعکس باشیم.
قنبرپور با اشاره به اینکه برقراری پروازهای شنزن به پیام و بالعکس نیز در اولویت قرار دارد، بیان داشت: هدف از برقراری این پروازها این است که عمده مواد اولیه مورد نیاز تولید کنندگان و فعالین حوزه آی.ی و آی.سی.تی را از این طریق فراهم کنیم.
بر اساس این گزارش در همایش گمرک تخصصی فاوا بیش از ۱۵۰ تولید کننده، نماینده و مدیران عامل شرکتهای حوزه فناوریهای نوین، تجهیزات آی.سی.تی و واردکنندگان و صادرکنندگان فعال در این حوزه شرکت داشتند.