استاندار آذربایجان غربی:

منطقه آزاد ماکو مهمترین منطقه اقتصادی در مرز ایران و ترکیه است

استاندار آذربایجان‌غربی با اشاره به قرار داشتن منطقه مهم اقتصادی در مرز مشترک آذربایجان‌غربی و ترکیه گفت: مهم‌ترین آنها منطقه آزاد ماکو بوده و دیگری منطقه ویژه اقتصادی سلماس و احداث منطقه ویژه اقتصادی سرو ارومیه نیز اخیراً مورد تصویب قرار گرفته است.

 محمدصادق معتمدیان در ششمین نشست همکاری‌های اقتصادی استان‌های مرزی ایران و ترکیه، افزود: اشتراکات تاریخی، قومی و مذهبی ایران و ترکیه بر کسی پوشیده نبوده و مرزهای دو طرف، همواره مرزهای صلح و صفا و دوستی بوده است.

معتمدیان همچنین با بیان اینکه آذربایجان‌غربی از استان‌های استراتژیک جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود، خاطرنشان کرد: آذربایجان غربی شش پایانه مرزی داشته و به نوعی ۲۵ درصد پایانه‌های مرزی کشور در این استان قرار دارد.

وی، به ۹۶۷ کیلومتر مرز مشترک این استان با سه کشور ترکیه، عراق و آذربایجان نیز اشاره کرد و یادآور شد: آذربایجان‌غربی در مسیر سه کریدور اصلی بین‌المللی قرار داشته و تنها استانی محسوب می شود که ۵۶۶ کیلومتر مرز مشترک با چهار استان ترکیه دارد.

استاندار آذربایجان‌غربی همچنین آذربایجان‌غربی را یکی از قطب‌های تولید مواد معدنی ایران معرفی کرده و افزود: تاکنون ۵۲ نوع ماده معدنی در آذربایجان غربی شناسایی شده که عمدتا پلی متال هستند و ۳۸ درصد شمش طلای ایران در این استان تولید می‌شود.

معتمدیان در ادامه آذربایجان‌غربی را از مهم‌ترین دارندگان تیتیانیوم در غرب آسیا دانسته و اضافه کرد: اورانیوم، مس، آهن، سلیس، کرومیت، میکا و سنگ‌های تزئینی از دیگر مواد معدنی مهم این استان محسوب شده و مطالعات ژئوفیزیک هوایی و سرمایه‌گذاری برای اکتشاف عناصر نادر خاکی و کمیاب دیگر در دست اقدام است.

وی همچنین تولید تجهیزات پزشکی، سیمان، نساجی، تولید نخ و پارچه، بونکر، کشنده‌ها و تریلر، محصولات شیمیایی و ماشین آلات کشاورزی را از مهم‌ترین محصولات صنعتی استان دانست و گفت: آذربایجان‌غربی یکی از قطب‌های کشاورزی ایران محسوب شده و سالانه ۶/۵ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی به ارزش ۸۲۰ هزار میلیارد ریال را تولید می کند.

استاندار آذربایجان‌غربی در ادامه با اشاره به اینکه آذربایجان‌غربی در فرآوری محصولات کشاوری نیز در رتبه اول ایران قرار دارد، اضافه کرد: تولید کنستانتره و پوره و صادرات آن، از مزیت‌های آذربایجان‌غربی بوده و این محصولات به سراسر جهان صادر می شود.

** سیاست دولت ایران تمرکززدایی و افزایش اختیارات استانداران است / پیگیر دستیابی به هدف ۳۰ میلیارد دلار مبادله تجاری ایران و ترکیه هستیم

معتمدیان، سیاست دولت سیزدهم را تمرکززدایی و افزایش اختیارات استانداران اعلام کرده و گفت: ساماندهی مبادلات تجاری و مرزی و فعال‌سازی دیپلماسی منطقه‌ای، از جمله سیاست‌هایی است که به استانداران تفویض شده و در همین راستا بنده اخیرا به عنوان جانشین کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ترکیه منصوب شدم.

وی، با اعلام اینکه در پنج ماهه سال جاری مبادلات تجاری خوبی داشته و ترکیه، بعد از چین، عراق و امارات، با ۲ هزار و ۲۴۱ میلیون دلار چهارمین بازار صادراتی آذربایجان‌غربی محسوب می‌شود، افزود: طی این مدت کشور ترکیه با ۲ هزار و ۴۳۲ میلیون دلار سومین مبدا وارداتی ایران بعد از امارات و چین بوده است.

استاندار آذربایجان‌غربی در ادامه تنوع محصولات صادراتی میان ایران و ترکیه را مشتمل بر ۹۱۹ قلم کالا ذکر کرده و یادآور شد: تنوع اقلام وارداتی بین ایران و ترکیه نیز ۲۴۶۸ قلم کالا بوده است.

معتمدیان همچنین اضافه کرد: راه‌اندازی و فعال‌سازی بازارچه‌های مرزی، اتخاذ سیاست‌های یکنواخت گمرکی، روان‌سازی تشریفات گمرکی، ایجاد گمرکات تخصصی در شهرهای مرزی، احداث و راه‌اندازی منطقه مشترک اقتصادی بین دو کشور در نوار مرزی، افزایش و روان‌سازی تردد ناوگان ورودی و خروجی، تقویت روابط فعالان و بازرگانان دو طرف از طریق اتاق‌های بازرگانی ارومیه و استان‌های مرزی ترکیه و انجمن اقتصادی این کشور از مهم‌ترین اهداف ایران برای این نشست می باشد.

وی در ادامه افزود: گسترش همکاری‌های مشترک در بخش‌های مختلف از جمله صنعتی، علمی، فرهنگی، دانشگاهی، ورزشی و گردشگری از دیگر برنامه‌هایی است که آذربایجان‌غربی در ششمین نشست همکاری‌های اقتصادی دو طرف دنبال می‌شود.

استاندار آذربایجان‌غربی همچنین تصریح کرد: امیدواریم در نشست‌ کمیته‌های اقتصادی دو طرف روی موضوعاتی که منجر به افزایش مبادلات تجاری در راستای دستیابی به هدف ۳۰ میلیارد دلار مبادله تجاری دو طرف در سال است، تمرکز شود.

معتمدیان، زیرساخت اصلی توسعه و تعمیق روابط دو طرف را وجود امنیت پایدار دانسته و افزود: جمهوری اسلامی ایران از ابتدای پیروزی انقلاب یکی از قربانیان تروریسم بوده و سردمدار مبارزه با تروریست‌ها در منطقه است و آمادگی خود را برای همکاری‌های دو طرف برای مقابله با تررویسم، قاچاق مواد مخدر، قاچاق انسان و قاچاق سلاح و مهمات و سایر جرائم سازمان یافته اعلام می کند.

وی در پایان اظهار داشت: امیدواریم نتایج این نشست موجب همکاری و تعاملات بیشتر برای رفع مشکلات و موانع جهت ارتقاء مناسبات دو طرف شود.

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

https://fznews.ir/?p=12152

fznews

fznews

منتظر دریافت گزارش های شما عزیزان جهت بررسی و انتشار در پایگاه خبری مناطق آزاد ایران هستیم

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: